OrtoProfil, mai aproape

OrtoProfil este acum mai aproape de tine, fiind o companie națională cu 42 de filiale în țară, acoperind întreg teritoriul țării.


 

Angajări

Angajari

Dorești să faci parte din echipa OrtoProfil?

Trimite-ne un CV cu mențiunea postului dorit de tine. Alătură-te unei echipe de succes.

Vezi posturi disponibile


Informații la telefon:
+40-265 264 834, 268 780
+40-265 208 500

Târgu-Mureș

„Campanie de Informare Națională de depistare precoce
a deviațiilor la coloana vertebrală”

           Statisticile arată că în România există, numai în evidența Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, 13.000 de cazuri de copii care au deformări de ax ale coloanei vertebrale, în special scolioză.
Scolioza este o deviere a axului coloanei vertebrale în planurile frontal, sagital și orizontal. În general, apare la coloana toracică sau în partea de jos a spatelui (coloana lombară). Cele mai frecvente cazuri (80%) sunt întâlnite la fete; cauza fiind factorii endocrini și genetici.
Scoliozele se evidențiează mai ales în timpul pubertății. Statisticile arată că țara noastră este pe primele locuri în lume în ceea ce privește frecvența scoliozelor grave, mulți copii din România fiind depistați tardiv, deși un simplu control periodic i-ar putea salva de o intervenție chirurgicală.

„O cauză a apariției scoliozei este și lipsa de informare a părinților, care nu își duc copiii la controlul periodic. Fetele sunt, de cele mai multe ori, cele care își roagă părinții să le ducă la doctor pentru că vor să fie drepte.” – Prof. Dr. Mihai Jianu Șeful Clinicii de Ortopedie și Traumatologie Pediatrică “Grigore Alexandrescu” – București.
Dacă atât părinții, cadrele didactice, cât și medicii ar conștientiza cât de grave pot deveni aceste probleme ale coloanei, am reuși să reducem semnificativ afecțiunile grave ale coloanei vertebrale la adulți.


 
OrtoProfil Prod România a organizat o Campanie de Informare Națională prin care și-a propus să contribuie la diagnosticarea și tratarea  precoce a deviațiilor coloanei vertebrale.

Scopul campaniei:
• Conștientizarea importanței depistării precoce a scoliozei la copii
• Informarea părinților asupra importanței controalelor periodice ale coloanei
În cadrul acestei Campanii s-au efectuat consultații susținute de un medic specialist în câteva școli din Tîrgu-Mureș, Oradea, Craiova, Brașov și Sibiu.

 

    

Citește mai departe . . .


Jumătate dintre copiii examinați au fost trimiși la consultație de specialitate!

Între 18-22 mai, la Liceul Teoretic Bolyai Farkas și la Gimnaziul Europa, după prezentarea kinetoterapeutului Filep Róbert, au fost examinați în total 400 copii, din clasele V.-VIII. Dintre aceștia 100 de copii au fost trimiși la control de specialitate, fiind suspectați de scolioză, atitudine cifotică, sau alte diformități ale coloanei vertebrale. La 125 de copii s-au depistat diferite diformități ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei.
Pe durata campaniei au fost consultați în total 1800 de copii, din clasele V-VIII. din Craiova, Oradea, Brașov, Sibiu și Târgu-Mureș. Dintre aceștia 850 au fost trimiși la control de specialitate, fiind suspectați de scolioză sau diferite diformități ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei.

  

 

© Copyright OrtoProfil 2012
Site-ul este conform cu toate reglementarile OG 130/2000 privind protectia consumatorilor la achizitionarea produselor OrtoProfil. Detalii la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor www.anpc.gov.ro